Blog

Familie in China

Vorig jaar bezocht ik tijdens de zomervakantie mijn moeder in China. Het was een hele tijd geleden dat ik mijn moeder terugzag, zo’n 3 jaar geleden. Toen ik in China was, hield ik haar gezelschap en verzorgde ik bijna elke dag mijn moeder. Ik kookte, waste haar kleren, begeleidde haar naar de winkels, praatte met haar. Toen ze een oogoperatie moest ondergaan, verbleef ik zo’n 3 dagen bij haar in het ziekenhuis.

Ik woon nu zo’n 14 jaar in België en had in die tijd niet de gelegenheid gehad om mijn moeder te verzorgen. Ik genoot er echt van om opnieuw even voor mijn moeder te zorgen. Ik koester deze mooie momenten.

Familie voor Chinezen is zeer belangrijk .De ouders wonen samen met hun kinderen. Toen hun ouders nog jong waren, zorgden ze voor hun kleinkinderen. Ze maakten eten en brachten hun kleinkinderen naar school. Eens de ouders ouder worden, zorgen de kinderen op hun beurt voor hun ouders. Het bejaardenhuis in China komt weinig voor en het is ook onbetaalbaar. In China hebben de bejaarde mensen een zeer klein pensioen. Dus de kinderen moeten ook financieel hun ouders helpen. Als de kinderen moeten gaan werken, dan betalen ze iemand om aan huis te komen om voor hun ouders te zorgen. Als de ouders naar het ziekenhuis gaan, dan huren hun kinderen een veldbed om bij hun ouders in de ziekenhuiskamer te slapen.

(Luna Liang- China)

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 × 8 =


Check Also

Close
Close
Close