Blog

Missie, visie en passie in ‘t Vierkant

We worden zeer warm en enthousiast onthaald door winkelverantwoordelijke Fabienne Van Huffel en haar collega-manager in opleiding Rachida. Als anderstalige nieuwkomers in Geraardsbergen krijgen we de ruimte om de werking, visie en missie van de kringwinkel ‘t Vierkant te leren kennen. We krijgen ruimte voor vragen en dialoog. Spontaan ondersteunt Rachida ons met haar kennis van enkele woorden Arabisch om moeilijke Nederlandstalige begrippen  aan ons uit te leggen.

De kringwinkel is een organisatie die het hergebruik van goederen verzorgt. Het is een soort tweedehandswinkel waarbij de mensen gratis spullen schenken aan de winkel. Na afspraak kan je ook grotere spullen laten afhalen bij je thuis. Ze maken een selectie omdat niet alles herbruikbaar is. Alle producten worden eerst gereinigd en gedesinfecteerd voor ze in de winkel aangeboden worden. Je kan boeken, fietsen, kleding, cd’s, en ook huishoudelijke apparaten met 1 jaar garantie aankopen.

Vol overgave vertelt Fabienne ons de visie en missie van de kringwinkel: ‘In onze winkel staat respect, samenwerking, diversiteit, kwaliteit én verantwoordelijkheid centraal. Wij zijn een sociale werkplaats die kansen geeft aan mensen die het op de privé arbeidsmarkt niet altijd gemakkelijk hebben. Wij bieden hen een job, opleiding en toekomstperspectief aan. Onze kernopdracht is het aanbieden van werk op maat en de juiste persoon op de juiste plaats.’ Deze waarden weten we als klasgroep te waarderen en meteen stellen een aantal cursisten zich kandidaat als vrijwilliger én sollicitant.

Naast groeikansen voor mensen, zetten ze zich met hun werking ook actief in voor een beter milieu om de afvalberg te verkleinen en mensen aan te moedigen om te recycleren. Zorg dragen voor mens en milieu, iets waar de hele gemeenschap wel kan bij varen.
We hebben genoten van deze fijne ontmoeting en inspirerende rondleiding!


(Adriana Perez- Cursist CVO TISJ Geraardsbergen)

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 + 9 =


Close
Close