Blog

Wat een dag! Onze trouwdag!

Vrijdag 9 december 2016 … Het begon zoals elke andere dag maar het was inderdaad een bijzondere dag voor ons. De blijdschap, de liefde, de warmte,de zorg, het feestmaal, de aanwezigheid van onze vrienden en familie!

Om 8u30 kwamen de eerste vrienden en familieleden aan terwijl we ons klaar maakten om te vertrekken naar het stadhuis. Onze  huwelijksceremonie begon om 11u maar we waren 10 minuutjes vroeger. De fotograaf, Wim, maakte een paar foto’s van ons zowel buiten, als aan het begin van de ceremonie. Verassend genoeg waren onze buurvrouw Daisy  en Kris Alvin’s delegee en andere vrienden er al.

Een vriendelijke medewerkster van het stadhuis stond ons al op te wachten . We hebben ongeveer 5 minuten gewacht voor ze ons naar de trouwzaal bracht en toen begon de ceremonie. We maakten onze geloften en deden de ringen aan terwijl er meer foto’s gemaakt werden. De  Babbelonië groep verraste ons door in zulke grote getallen op te dagen.  Kort daarna eindigde de ceremonie.

Terwijl we de trappen afgingen,hebben Jeanine en haar team van Babbelonie ons een rijstdouche gegeven wat het alleen maar leuker maakte. Dan  werden er nog foto’s gemaakt in verschillende poses dankzij de hoffelijkheid van Wim!

Vervolgens zijn we naar de Blue Barry Bar geweest om een paar versnaperingen te hebben met onze vrienden en familie. De bediening in de Blue Barry Bar was fantastisch. We hebben taart aangesneden en ervan genoten!

Toen we thuis aankwamen, hadden Jeanette en Dalia  het huis opgemaakt en de maaltijd voor die avond voorbereid. We maakten het ons in aanwezigheid van onze vrienden gemakkelijk en genoten erg van de muziek.

Rond 16u30 begonnen de mensen aan te komen en kregen ze een drankje om te ontspannen. Meer  en meer mensen kwamen aan om 19u. Ons huis was gevuld met gezelligheid! Mijn collega’s kwamen met meerdere, het was zo’n toffe bende! Kris Alvin’s delegee en zijn familie, onze vrienden vanuit de kerk en nog veel meer vrienden kwamen naar ons feest.

Om 19u30 genoten we van een heerlijk diner. Het meeste was Afrikaans  eten  zoals: sombe, cassave, banaan, saus van aardnoten en dodo(een Afrikaanse groente), bruine bonen en rijst, soté, kip en rundsvlees. Iedereen leek van het eten te genieten. Er was ook ruime keus uit drank.

Na de maaltijd zijn er een paar toespraken gebeurd door onze vrienden en ook door ons. Onze geliefde zoon Alvin vertaalde alle toespraken in vier verschillende talen: van Frans naar het Nederlands, van Kinyarwanda naar het Nederlands en van het Engels naar het Nederlands. Hij heeft onze dag speciaal en uniek gemaakt. De dag eindigde vreedzaam terwijl de mensen terugkeerden naar huis.

We zijn iedereen zo dankbaar die ervoor hebben gezorgd dat onze huwelijksdag een succes was.

Dank u wel, Thank you very much, Merci beaucoup!

(Tumusiime Alex, Rwanda)

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
38 ⁄ 19 =


Check Also

Close
Close
Close