Blog

Ramadan Iftar in Geraardsbergen

Koleuren Gazette en V.O.E.M. organiseren Giesbaergske Ramadan Iftar

Giesbaergske Koleuren Gazette en V.O.E.M. vzw organiseren t.g.v. de jaarlijkse ramadan een iftar in Geraardsbergen: het initiatief gebeurt in samenwerking met de gemeenschap en wil een brug bouwen tussen culturen.
Iftar is het verbreken van het vasten waarmee elke dag tijdens de ramadan wordt afgesloten: moslims (en niet-moslims) die de jaarlijkse ramadan volgen, mogen na zonsondergang opnieuw eten en drinken. Het is gewoontegetrouw een moment van gezellig samenzijn dat de spirituele oefening vervolledigt.
Vanaf 20u. kunnen deelnemers terecht in het Koethuis. De iftar zal dan ingeleid worden om vervolgens samen het buffet te kunnen nuttigen.
Er is ook kinderopvang voor de kleintjes voorzien.

Iedereen is welkom om kennis te maken met het verbreken van het vasten tijdens de ramadan.

Activiteit:
Giesbaergske Ramadan Iftar in Geraardsbergen.

Waar en Wanneer:
Op zaterdag 9 juni, om 20u. in Koetshuis van CC Abdij, Abdijstraat 10,  Geraardsbergen.
Alle info ook op de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/events/2040154686013192/

Giesbaergske Koleuren Gazette werkt al acht jaar op een vrijwillige en onafhankelijke manier aan superdiverse samenleving in Geraardsbergen, door publicaties en een activiteitenkalender doorheen het jaar.
V.O.E.M. vzw is een landelijk erkende koepelvereniging, actief in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. Samen met lidverenigingen organiseren ze diverse activiteiten rond cultuur, gemeenschapsvorming, educatie en maatschappelijke activering.
Het doel is om dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en geloofs-overtuigingen te stimuleren. Ontmoeting is de sleutel tot een breder en beter begrip van elkaar.
V.O.E.M. is een bruggenbouwer tussen de verschillende (geloofs)gemeenschappen.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 + 17 =


Close
Close