Blog

Genieten van een mooie oude dag

Geschreven door Ailyn Roeland

Ouderen in de Filippijnen

In de Filippijnen hebben wij een mooie cultuur die moeilijk is om te veranderen. Het is normaal voor iedereen om voor hun ouders te zorgen als ze oud worden. Het komt vanuit ons hart om alles terug te geven aan onze ouders. We zijn altijd dankbaar voor wat ze voor ons gedaan hebben. In de Filippijnen bestaan er geen rusthuizen. Mensen die oud zijn en niet meer voor zichzelf kunnen zorgen wonen bij hun kinderen. Kinderen zorgen dat hun ouders kunnen genieten van een mooie oude dag.

Leven in de Filippijnen is niet gemakkelijk. De meeste van de mensen hebben geen vast werk. En de andere mensen hebben werk maar hun loon is net voldoende om  dagelijks te overleven. Maar toch zijn ze altijd gelukkig en dankbaar voor alles wat ze hebben. Familie is er altijd voor elkaar in goede en kwade tijden.

Ouderen in België
België is een zeer mooi land. Alles wat je nodig heb is hier. De levensstandaard is zeer hoog. Daarom moeten de mensen veel werken om alles te kunnen betalen en een goed leven te leiden. Dus betekent dat ouders moeten werken en hun kinderen naar school moeten gaan. Daardoor belanden oude mensen in België in het rusthuis. Kinderen hebben geen tijd meer om voor hun ouders te zorgen als ze oud worden. Veel oude mensen zijn bang om naar een rusthuis te gaan. Ze doen zoveel mogelijk hun best om thuis te blijven, maar soms is het noodzakelijk als ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dan beslist de familie om hun ouders naar het rusthuis te brengen voor hun eigen veiligheid en gezondheid. Of als er geen andere oplossing is.

Het leven van de ouderen die in rusthuizen verblijven is niet evident. Ten eerste hebben ze hun eigen huis waar ze zoveel jaren hebben gewoond, hun favoriete meubelen, omgeving, huisdier en alle herinneringen moeten verlaten. Dus familie speelt ook een belangrijke rol in het aanpassingsproces. De ouderen die na de opname gesteund worden door hun familie, passen zich gemakkelijker aan. Het is ook een grote hulp en meerwaarde als de familie een deel van de communicatie met het rusthuis op zich neemt en informatie doorgeeft over de persoonlijke zorgen en behoeften van hun ouders.  Maar in sommige gevallen is het zeer triestig. Zeker wanneer de familie de ouders vergeet en weinig op bezoek komt.  Ze vergeten soms dat hun ouders hun steun nodig hebben.

Dus meestal worden de ouderen verdrietig of raken erg geïsoleerd. Dan ontstaan er extra gezondheidsproblemen zoals: verminderde eetlust, apathie, geen behoefte aan sociale contacten en isolement.  Soms verzwakt nadien het lichaam zo erg dat dit eindigt in de dood. Daarom is voldoende bezoek krijgen van familie en vrienden zeer belangrijk. Ouderen verdienen ook een goede verzorging, respect en liefde van iedereen en het gevoel dat ze nog de moeite waard zijn.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 ⁄ 13 =


Check Also

Close
Close
Close