Blog

Onthulling muurschildering Boerenhol

Op zaterdag 1 september onthulde schilderes Clara Spilliaert het grote drieluik. Ze had er drie weken lang intens aan gewerkt in de steeg ’t Boerenhol, dat uitgeeft op de Markt van Geraardsbergen. Het is geïnspireerd op de triptieken uit de Middeleeuwen, in een panoramisch vergezicht met verscheidenheid aan minuscule details.
Ze had zich eerst goed voorbereid op het werk door zich in te dompelen in de geschiedenis en de folkloristische cultuur van de Oudenbergstad. Dat kan ook blijken uit die details van de muurschildering: in de kelk spartelt een klein visje zoals dat de historische gewoonte is tijdens het grote Krakelingen-feest van Geraardsbergen. Dat laatste is eigenlijk een lentefeest, waarmee sinds oudsher ook in Geraardsbergen de donkerte van de winter jaarlijks verjaagd wordt, met vuur en dans.

Een lentefeest is het paradijselijke drieluik van Clara eveneens: de majestueuse schildering brengt als het ware de natuur weer op de Markt, in het midden van de stad, en geeft op die manier een nieuw elan aan de buurt. Ook als bewoners van de Buizemontstraat voelen we dat zo aan: met z’n allen stonden wij buren glunderend te genieten van het resultaat.
Het is heerlijk om met zulke tevreden gezichten de zomervakantie te kunnen afsluiten.

Dank Clara, voor deze schitterende prestatie!

Het was voor ons een waar genoegen om je te ondersteunen in je tomeloze creativiteit en werklust;
met veel plezier hebben we ’s avonds een ‘talloor’ bijgezet om je na een lange schilderdag weer op krachten te laten komen in onze keuken.
Altijd welkom in Geraardsbergen!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 − 10 =


Close
Close