Sin categoría

Moeder met groene vingers

Wie is Karen?Karen: ‘Ik ben de mama van Kaat,Lies,Rein en Roos. Ik werk als psycholoog en ben ondertussen tweeënvijftig jaar oud.  Ik woon hier in Zwalm, maar ik ben hier niet geboren. Ik kom wel uit een dorp, maar het was een heel ander soort dorp dan hier. We hebben ook een tijdje in Gent gewoond, maar de stad lag me niet, dus ben ik blij dat ik nu hier woon. Ik hoop om hier te kunnen blijven.’

Vanaf welk moment was je geïnteresseerd in de natuur?
Karen:’Vanaf dat ik heel klein was, had ik interesse in plantjes. Als ik als kind bloemetjes plukte, wou ik ook weten welke soort bloemen dat waren. We hadden thuis een boek “Natuur voor op reis” en een deel van dat boek was over dieren en bomen maar ook een deel over bloemen.  De meest courante bloemen kon ik daarin terugvinden en ik weet dat ik van mijn 8 jaar in dat boekje zat te bladeren en te zoeken naar de bloemetjes die ik geplukt had. Thuis hadden we een klein tuintje en in een hoekje daarvan plantte ikzelf altijd bloemetjes. Ik vond overal wel iets dat ik mooi vond en dan bracht ik dat mee naar huis en zette ik dat in mijn tuintje.’

Tot welke leeftijd zie je jezelf in de tuin werken? Karen: ‘Tot mijn mijn 85! (lacht)… zo lang als ik kan! (lacht verder)’

Geeft deze manier van leven meer voldoening volgens jou?
Karen: ‘Ik ben een psycholoog dus ik werk de hele tijd met mijn hoofd. In de tuin werken is een mooie manier om jouw hoofd leeg te maken. De zon en de wind voelen is ontspannen. In de tuin is er veel repetitief werk, zoals onkruid wieden. Ik weet niet waarom maar ik vind dat ontspannend.’

Zie je jezelf in de toekomst eigen producten produceren en verdelen op de voedingsmarkt?
Karen:’Nee. Ik doe dat echt voor mijn eigen plezier. Het is heel leuk om het te delen met de kinderen thuis en met bezoekers. Ik vind het wel heel leuk om dingen die te veel zijn of gewoon lekker zijn te delen met anderen.

Wat betekent het leven voor Karen?
Karen: ‘Leven is liefde geven, zeker aan de mensen die ik belangrijk vind zoals mijn kinderen en mijn man, maar ook liefde voor de natuur, is heel belangrijk. Want als mensen zijn wij onderdeel van de natuur. Het is belangrijk om respect te hebben voor de natuur en je in de natuur te bewegen, een beetje weten hoe alles aan elkaar hangt en een systeem vormt. Ik vind dat een aspect van het leven om jezelf echt deel van de natuur te voelen.’

Hoe begin ik met mijn eigen moestuin?
Karen: ‘Ik hou van de kringwinkel en Ik heb iets voor jou! (Tja, gisteren was mijn verjaardag!) Ik heb een boek van Peter Bouwens over “Moestuin basis. Het is gemakkelijk en als je plaats hebt, is het  best om met een kleine vierkante meterbak te beginnen. Als je die kan handelen dan je mag groter denken en jouw eigen tuin verder uitbreiden. ‘

Bedankt Karen! Mag ik terugkomen als ik een vraag heb over mijn tuin?Karen: ‘Tuurlijk Foti!’

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 × 20 =


Close
Close